torsdag, december 14, 2006

Om andra klassens medborgare

Veckans hållplats i konsultlivet kom att bli ett lager som distribuerar diverse datatillbehör och annan stöldbegärlig elektronik. Knappt hade jag fått in matlådan i kylskåpet innan jag blev informerad om att vissa säkerhetsåtgärder var vidtagna på arbetsplatsen. Det var inget som sades rakt ut, men en vild gissning var att företaget hade haft vissa problem med snatteri och stölder av varor.

Somliga grejer var därför inlåsta i ett förråd dit man behövde en nyckel för att komma in. Samtliga anställda ur den ordinarie personalen ägde en sådan nyckel. Ingen bemanningsanställd ägde en sådan nyckel, vi var tvungna att fråga den ordinarie personalen om lov. Med andra ord, ännu ett bevis för att ALLA tillsvidareanställda, hur de än uppför sig, ALLTID är värda lite mer än oss andra, både i kronor och förtroende räknat.

Det dröjde ganska lång tid innan jag fick anledning att fråga efter nyckeln till detta dyrbara rum, och jag ska erkänna att jag var väldigt nyfiken när jag äntligen klev in i detta samtida vapenskåp. Vad skulle möta mig? Faktum var ju att även de övriga varorna var ganska dyra; laserskrivare, mp3-spelare, digitalkameror etc. Jag förväntade mig alltså MYCKET flashiga prylar där inne, typ resterna av Apollo 11, minst. Besvikelsen tornade dock snart upp sig i mitt inre, för jag insåg omgående att prylarna som förvarades bakom dörren även förvarades framför densamma. Samma grejer alltså.

MEN, SAMMA GREJER? VARFÖR LÅSER NI IN SKITEN DÅ?

Inledningsvis föreföll detta vara ett helt idiotiskt system, så idotiskt att jag inte ens vågade ifrågasätta det. Men allteftersom veckan gick kom jag på att det finns ett enormt symbolvärde i denna låsta dörr: Storebror Ser Dig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

moma's home darling

Anonym sa...

Hello!

Nice site, keep up the good work .

http://buy-phentermine.hem.nu BUY PHENTERMINE
BUY PHENTERMINE
http://buy-phentermine.hem.nu buy phentermine
http://buy-phentermine.hem.nu phentermine online
http://buy-phentermine.hem.nu order phentermine
http://buy-phentermine.hem.nu cheap phentermine
http://buy-phentermine.hem.nu buy phentermine online
http://buy-phentermine.hem.nu phentermine diet pill
http://buy-phentermine.hem.nu phentermine online pharmacy
http://buy-phentermine.hem.nu phentermine prescription
http://buy-phentermine.hem.nu what is phentermine
http://buy-phentermine.hem.nu free phentermine