torsdag, maj 15, 2008

Om det stora svenska äpplet

Sprid nyheterna, jag kommer idag
för jag vill bli en del av dig
Borås, Borås.


Allting ska vara för konsten, inget för berömmelse. I Borås uppförs i dagarna en nio meter hög staty föreställande Pinocchio. Vissa hävdar att detta är konst, för konst provocerar. Och ja, självfallet är det provocerande att någon har betalat nästan 10 miljoner kronor för att få en nio meter hög italienare uppsmälld mitt i stan. Det är provocerande, men det är inte konst. Det bara för berömmelse.

På Broadways estrad var jag nummer ett
men det är här som jag vill slå
Borås, Borås.


Berömmelse för den konstkänslige och självupptagne donator som så gärna vill ha ett monument över sig själv. Och ett försök till berömmelse för Borås, denna erbarmliga stad som är belägen mittemellan mina två hemorter. Den ligger där utan mening eller mål; verkar bara ha blivit byggd där mitt i skogen, för någonstans ska ju människor bo.

För om jag lyckas här
finns inga mer besvär
då har jag allt
Borås, Booorååååååååååååååååååååååååååååååååååås


Walking to Borås ska statyn heta. Jag måste se den.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle vilja ha en förklaring till varför det är just Pinocchio som ska stå där. Vad har han med Borås att göra?

Åsa sa...

Har du inget bättre att lägga din tid på? Han lär ju stå där ett tag. Om ingen tuttar eld på honom...ett inslag av Gävles julbock fast Pinocchio i Borås. Inte för att jag tänkt tutta på, men någon annan kanske känner sig frestad.

Anonym sa...

Tjo!
Tänkte bara tipsa om ett bra band. Dom har tagit ställning och ger bort sin musik gratis och sprider den enbart genom sina fans. Tycker iden är cool och jag tror att det är så det kommer att se ut i framtiden. Gå in och tanka ner och sprid vidare om du gillar det.

www.magnacartacartel.com

Anonym sa...

Hej mannen! Ett tag sedan du skrev något nu... vi i din fanclub i Jönköping ser gärna nya blogginlägg snart =)

Förresten var jag i Borås i helgen och tittade på statyn. Den är helt humungous, verkligen skiiitstor! Jag blev impad. Finns även andra intressanta konstverk i den staden. Kommunens kultursektion verkar ha fullt upp. Coolt.

/An