fredag, november 21, 2008

Om dagens odrägliga politiker som säkerligen var ännu odrägligare på den gamla goda tiden

Kristdemokraterna vill att ideelt engagemang i föreningar och kyrkor ska synas i gymnasiebetyget. Jag undrar hur detta engagnemang ska kontrolleras, värderas och mätas.

Hur många poäng är närvaro vid morgonandakten värd? Får man fler poäng om man sjunger med i pslamerna och lägger en peng i kollekten? Ska prästen pricka närvaro för studenten?

Hur värderas en fotbollsmatch i nordvästra juniorserien? Blir man extra belönad om man gör mål, avdrag om man blir utvisad? Fler poäng om man säljer bingolotter varje vecka?

En ABF-drejad lerkruka då, hur mycket är den värd? Är det viktigast att krukan är stor så man får plats med en rejäl planta i den, eller ska krukan hellre vara liten, symmetrisk och funktionell? Hur mycket själ och hjärta ska man ha lagt ner i sin drejade kruka för att få poäng? Och vem prickar närvaron, kulturnämndens ordförande i respektive kommun?

Målet med förslaget är att stärka ungdomars självkänsla och möjligheter till att få jobb. Personligen kan jag inte se annat än att förslaget skulle uppmuntra till ögontjänande aktivitet (vilket är precis vad alliansen vill motverka med sin övriga gymnasiebetygspolitik) och dessutom vrida glädjen ur all föreningsverksamhet i stort. För helt ärligt, om belöningen är den rätta: Vilken gymnasiestudent skulle INTE bli akut frälst, fotbollsbesatt eller drejningsintresserad av en sådan betygsättning?

Ingen.

Gör om, gör ingenting.

1 kommentar:

Tant A sa...

Hahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.