måndag, april 13, 2009

Om att uppskatta sitt hemland

Det finns en firad rysk fotbollsstjärna som heter Andrej Arsjavin. Motsvarande 900 000 svenska kronor i veckan fick honom att för första gången lämna hemstaden S:t Petersburg. London heter den nya bostadsorten. Han verkar dock inte trivas särskilt bra.
"Jag tror att livskvaliteten är bättre i Ryssland än vad den är i England. Här är det en massa regler och lagar som ska följas, i Ryssland – om du har pengar – behöver du inte följa lagarna på samma sätt."
Nuff said.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönaste citatet år 2009.

Pelle sa...

Ja, visst är det intressant hur falska artiklar kan spridas utan att man anstänger sig att kontrollera fakta.
läs på http://www.sportal.nu/sport/fotboll/premierleague/arsenal/98732 så kan man läsa motsatsen.
vad säger att inte sportal är falsk? Tja inget ur den aspekten, men om man läser DN står det att arshavin e missnöjd med att ha fått lite speltid. Han har spelat nästanvarenda minut v alla matcher sen han debuterade, bortsett från CL där han itne får spela. Så ett så tydligt faktafel faller avgörande, eller hur?

Pelle sa...

Förresten så kan du läsa orginalintervjun på http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/arsenal/5136230/Andrei-Arshavin-has-double-target-to-prove-himself-with-Arsenal-in-the-FA-Cup.html

Läs direkt efter han säger det om lagar och köpa sig fri..
"There is plenty of mischief in that statement, and he follows it with a torrent of laughter"
Det sägs med ironi, vilket inte framgår varken hos DN eller i dina argument. Sorry, men du får inte belägg för dina påstående, du enbart ökar MYTERNA.

Anders sa...

Pelle:

Belägg för mina påståenden? Andrej Arsjavin har de facto yttrat dessa ord. Det har du själv hjälpt till med att bevisa (tack för länken till originalartikeln), även om du först påstår att jag ljuger genom att hänvisa till sportal.nu. En länk i sidans högra hörn visar också att även sportal.nu har registrerat att den stackars Arsjavin vantrivs i London. Den artiklen har dessutom ett senare datum än artiklen som du länkar till. Det hade varit klädsamt om du, Vän av Källkritik, hade påpekat detta i något av dina inlägg.

http://www.sportal.nu/sport/fotboll/premierleague/98823

Att Arsjavin säger det hela med ironi i rösten är så klart värt en applåd. Men yttrar man sig så som han gör i den positon han befinner sig (här åsyftas hans offentliga person, inte hans utgångsläge vid offensiva frisparkar) anser jag att det säger åtminstone två saker om Arsjavins person. 1) Han begriper inte att citatet kommer att bli en provocerande rubrik för många människor. 2) Han vet vilka fördelar som finns att åtnjuta för den som har pengar.

Jag tycker att sportjournalistiken borde ägna mycket mer tid åt att påminna oss om hur långt ifrån verkligheten många idrottsstjärnor befinner sig. Det är också precis vad den nämnda DN-artikeln gör. Därför länkar jag till den.

I övrigt var det inte meningen att trampa på några ömma tår med det här inlägget. Jag har varken något favoritfotbollslag eller något hatfotbollslag i England. Däremot gillar jag korkade uttalanden av svinrika idrottsstjärnor. Och efter dina inlägg kommer det bli ännu roligare att leta reda på fler korkade sportcitat, så titta gärna in igen.